Szex első látásra?


Kovács Beáta     2012-11-12       0 hozzászólás Megosztás:     

Fiatal lányok szexuális élete napjainkban aggodalomra ad okot.

Belvárosi körkép

Szex első látásraA belvárosban élek Budapesten. Rengeteg fiatallal találkozom az utcán, az Erzsébet tér környékén, és a Gödör nevű szabadtéri szórakozóhelyen. Évről évre egyre fiatalabb korosztály képviselteti magát a rendezvényeken, akár csak a füvön üldögélve, beszélgetve, nagy csapatokban és sajnos sokan boros, sörös és tömény alkoholos üvegekkel a kezükben.

Megváltoztak a nemi szerepek és erkölcsök

Ezek a lányok és fiúk jól öltözöttek, ápoltak. Tapasztalatom szerint megváltoztak a nemi szerepek és erkölcsök. A lányok udvarolgatnak a fiúknak az iskolában a szórakozóhelyeken, egyre kihívóbban a szexualitásukat kiemelve öltözködnek a fiatal lányok. Hétvégenként egyre több fiatal kerül kórházakba alkoholmérgezéses rosszullétek miatt. Ezek a fiatalok általában a nagyvárosok elit iskoláiba járnak, kitűnő tanuló jó sportoló iskolások. Aktív szexuális életet élnek.

A mai fiataloknak hatalmas elvárásoknak kell megfelelni!

Az iskolában elvárt magas követelményt, az állandó terhelést, tanulást, a magas elvárások okozta feszültséget, a hétvégi ivászattal vezetik le a fiatalok. Alkoholos befolyásoltság alatt bármi megtörténhet velük, meggondolatlan, spontán szexuális kapcsolatot létesítenek a kortársaikkal vagy idősebb férfiakkal.

Csók már 3 percnyi ismeretség után

Többször tapasztaltam, hogy a szórakozóhelyeken már az első táncnál kb. 3 perc ismeretség után csókolóznak a 14-16 év körüli fiúk lányok. Második tánc után odajön egy barát, a kislány vele is csókolózik, majd hárman elmennek leülni, és láthatóan nagyon jól érzik magukat. Egy óra múlva a lány már idegenként megy el a fiúk mellett, egy másik fiú társaságában. Ismételten kiemelem, átlagos megjelenésű lányok, fiúk ők, amilyeneket bármelyik gimnázium vagy középiskola udvarán láthatunk a nagyszünetben. Hétköznap a buszon utazva hallgatom az iskolából jövő lányok, fiúk beszélgetését melynek témája, hogy éppen melyik országos versenyre készülnek matematikából, vagy biológiából, szóba jön a hétvégi program is. Arról mesélnek, hogy hétvégén hány fiúval, lánnyal csókolóztak, vagy feküdtek le.

Szex első látásra

A mennyiség a minőség rovására megy

Divat minél több partnert „begyűjteni” minél fiatalabb életkorban, miközben egyértelmű, hogy nincsenek tisztában két ember között szövődő érzelmi töltésről, annak felemelő, hangulatjavító, örömöt adó voltáról, a szexualitás igazi élményéről. A fiatalok a szüzesség elvesztése után rendszeresen élnek szexuális életet, több partnerrel van kapcsolatuk. A szülők arra való hivatkozással, hogy sokat dolgoznak a napi megélhetésért, elfoglaltak, fáradtak, nincs idejük odafigyelni a serdülőkorban levő gyermekeikre. Nagyon sok szülő nem akar tudomást venni a gyermeke viselkedéséről.

16 évesen már ciki szűznek lenni

Sokszor kíváncsiságból, vagy azért veszítik el a szüzességüket a tinik, mert bizonyítani akarják, hogy felnőttek már. Felül akarják múlni az idősebb testvéreket, barátokat. Presztízst szeretnének maguknak szerezni az iskolatársaik előtt azzal, hogy már élnek szexuális életet. Vissza akarnak vágni a szüleiknek, akiket azzal, vádolnak, hogy korlátozzák függetlenségüket. Az interneten a médiában naponta érik olyan hatások hogy attól félnek, lemaradnak valamiről. Egy 15 éves lány beszélt róla nekem, hogy a kedvenc énekesnője egy interjúban elmesélte, hogy 15 évesen veszítette el a szüzességét, ezért ő is szeretné már nagyon elveszíteni. Sokan említették a fiatalokkal való beszélgetéseim során, illetve írták a kérdőívre megjegyzésként, hogy 16 évesen már „ciki”szűznek lenni.

A szüzességet a tinik kellemetlenségnek gondolják

Többen mesélték, hogy az első aktusnál a fiú nem tudott róla, hogy a lány szűz, a szüzességüket inkább gondolták kellemetlenségnek, mint olyan dolognak, amire büszke lehet valaki. Sokszor kíváncsiságból vagy azért mennek bele szexuális kapcsolatba, mert már csak ők szüzek az osztályban és ezért kiközösítik, cikizik őket. A menő társasághoz olyan lányok tartozhatnak, akik már elvesztették szüzességüket, tudnak mesélni szexuális élményükről. A helyzetet nehezíti, hogy manapság a fiatalok rengeteg időt töltenek a számítógép előtt, a világhálón, és akarva-akaratlanul is szembesülhetnek pornográf tartalmakkal, melyet, ha nem tudják őket a helyén kezelni, meglehetősen "elferdült" képet is kialakíthatnak a szexről.

Az internet lehet barát, vagy ellenség?

Az interneten fellelhető szexuális tartalmú oldalak ellenségei, de barátai is lehetnek a szülőknek és a fiataloknak. Azon szexualitással foglakozó oldalak ahol a szakemberek a korosztálynak megfelelő nyelvezeten adnak információkat és tanácsokat mindenképpen segítik az információhalmazban elvesző olvasóknak.

Kovács Beáta


szexológus, szexuálterapeuta

Weboldal megtekintése: www.szextanacsok.hu

Privát üzenet küldése:

További bejegyzések »

ÚJ HOZZÁSZÓLÁS

* Név:


* Hozzászólás:


* Ellenőrző kód:
Ugrás az oldal tetejére »

Untitled Document
Jozef »
  A nő illata, vagy inkább szaga? Az orális szex ötperces szabálya.

Camila Alan »
  Segítség! Titokban maszturbál a férjem!

Zsolt »
  Maszturbál a feleséged?


csók csábítás szerető szexuális élet szeretkezés orgazmus párkapcsolat pénisz orális szex megcsalás hímvessző udvarlás maszturbálás jó szex szexológus fogamzásgátlás szexuálpszichológus csikló szenvedélyes szerelem kielégülés szex szenvedély fogamzásgátlási módszerek szexjáték jó szerető csikló izgatása hódítás szingli hüvely rusz edit

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

kérdezz-felelek


Aktuális témák

Orgazmushoz vezető út

Szexmegvonással ne büntess!

Unalmassá vált a szex a nejemmel, mit tegyek?

Változatos, újdonságokkal teli szex, feltételek nélkül!

Csikló izgatása izgalommal

Teendők szeretkezés előtt

Hüvlyszárazság jelentkezett nálam, mit tehetek?

Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

A kapuzárási pánik lehet hasznos is?

A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos fontos tudnivalók

Csók és szájszag, avagy a bedőlt randik eltitkolt okai

Az első menstruáció, azaz nemi érés lányoknál

Casanovák, akik veszélyes vírusokat terjesztenek

Vedd el másét! - azaz szerető kereső

Amikor törik a párkapcsolat mindenki sérül

Nehezen jutok el az orgazmusig, mi lehet az oka?

Szeretsz még?

Skalpvadászat, azaz szex 50 férfival

A korai magömlés tönkretehet egy párkapcsolatot?

A szexet vadászó nők a romantika gyilkosai

További szex bejegyzések »Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


A weboldal a Vénusz Centrum Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat