A kapuzárási pánik lehet hasznos is?


Győri Szilvia     2013-10-29       1 hozzászólás Megosztás:     

János túl van az ötvenen, négy felnőtt gyermek édesapja, akik már kirepültek a családi fészekből és megállják helyüket a mindennapokban.

szeretőFelesége, Rozi, még mindig vonzó, csinos nő, ad magára, szakmájában továbbra is szárnyal, közben pedig igyekszik őrizni a családi fészek melegét. A gyerekek sokat látogatnak haza, jó viszonyt ápolnak a szülőkkel, abszolút idilli család benyomását keltik. Csakhogy Jánosnak egy éve titkai vannak, amire néhány hete fény derült. Szeretője van. Ráadásul egy férjes asszony, aki még csak a húszas évei közepén jár. De hogy is van ez? Noémi a gyereke lehetne, János mégis azon hezitál, hogy maga mögött hagyva az elmúlt 30 évet, új életet kezd, amit azzal magyaráz, hogy végre élni szeretne, szenvedélyre vágyik, feleségével való kapcsolata elfáradt.

Kapuzárási pánik vagy életközépi krízis?

Érdemes elkülöníteni az életközépi válságot a kapuzárási pániktól.

Az életközép a harmincöt és a negyvenes évek vége közötti időszak, amikor még van lehetőség váltani, új életet kezdeni, akár karriert, akár magánéletet tekintve. Viszont ebben az időszakban erre a nagy váltásra már nincs sok idő, ezért érzik azt, hogy “most vagy soha” helyzetben vannak.

A kapuzárási pániknál az öregedés már közvetlenül fenyeget és a valódi váltás lehetősége már nem igazán adott, ezért pánikszerűen kezdik habzsolni az életet, többnyire olyan dolgokat tesznek, amik irreálisak, nem a koruknak megfelelő, és nem is igazán veszik figyelembe mások érzelmeit, érdekeit. Előfordul, hogy az idő múlását sem akarják tudomásul venni, nehogy azt érezzék, lemaradtak valamiről.

szerető

Lehet-e hasznos a kapuzárási pánik?

Van, akinél átmeneti állapot, majd gyakorlatilag leltárt készít életének eddigi eseményeiről és rájön, hogy a család mellett a helye. Viszont van, aki ekkor érti meg valóban, hogy céltudatosabban, eddig elnyomott vágyait megvalósítva kell élnie, hiszen az idő véges. Így a kapuzárási pániknak lehet pozitív kicsengése is, ám csak akkor, ha nem a jól felépített, tartalmas életünket adjuk fel holmi hóbortokért, hanem az addigi szürkeségből vagy céltalanságból talpra állunk, és felelősséget vállalva megvalósítjuk reális vágyainkat.

Győri Szilvia


szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus

Weboldal megtekintése: www.gyoriszilvia.hu

Privát üzenet küldése:

További bejegyzések »

KAPCSOLÓDÓ HOZZÁSZÓLÁSOK  Bella 2018-12-20 02:42
Én kapcsolattartó Dr. Agbazara, amikor még volt rá még gyorsabb, mint álom. Köszönjük, hogy időt, hogy figyeljen rám, majd válaszolt az e-maileket, Dr. Agbazara. Úgy érzem, érzelmi újra erős. A bizalom vissza látom a jövőt, most már tisztán. Örökké hálás leszek a segítségét újra egyesíti a szerető, aki elvált, elhagyott évvel ezelőtt egy másik nő miatt. látni fogja, maga mit mond, amikor kapcsolatba, ez a nagy varázsló nevű Dr. Agbazara a segítséget: ( a g b a z a r a @ g m a i l . c o m ) VAGY ( hívás, vagy adjunk hozzá a WHATSAPP: +234 810 410 2662 ), valamint a problémákat megoldani.

Ugrás az oldal tetejére »

Untitled Document
Jozef »
  A nő illata, vagy inkább szaga? Az orális szex ötperces szabálya.

Camila Alan »
  Segítség! Titokban maszturbál a férjem!

Zsolt »
  Maszturbál a feleséged?


csók csábítás szerető szexuális élet szeretkezés orgazmus párkapcsolat pénisz orális szex megcsalás hímvessző udvarlás maszturbálás jó szex szexológus fogamzásgátlás szexuálpszichológus csikló szenvedélyes szerelem kielégülés szex szenvedély hüvely rusz edit fogamzásgátlási módszerek szexjáték jó szerető csikló izgatása hódítás szingli

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

kérdezz-felelek


Aktuális témák

Orgazmushoz vezető út

Szexmegvonással ne büntess!

Unalmassá vált a szex a nejemmel, mit tegyek?

Változatos, újdonságokkal teli szex, feltételek nélkül!

Csikló izgatása izgalommal

Teendők szeretkezés előtt

Hüvlyszárazság jelentkezett nálam, mit tehetek?

Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

A kapuzárási pánik lehet hasznos is?

A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos fontos tudnivalók

Csók és szájszag, avagy a bedőlt randik eltitkolt okai

Az első menstruáció, azaz nemi érés lányoknál

Casanovák, akik veszélyes vírusokat terjesztenek

Vedd el másét! - azaz szerető kereső

Amikor törik a párkapcsolat mindenki sérül

Nehezen jutok el az orgazmusig, mi lehet az oka?

Szeretsz még?

Skalpvadászat, azaz szex 50 férfival

A korai magömlés tönkretehet egy párkapcsolatot?

A szexet vadászó nők a romantika gyilkosai

További szex bejegyzések »Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


A weboldal a Vénusz Centrum Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat