Szeretnél felvállalt párja lenni a szeretődnek?


Győri Szilvia     2013-01-11       0 hozzászólás Megosztás:     

Az utóbbi időben egyre többen teszik fel nekem a kérdést: lehet-e szeretői viszonyból felvállalt párkapcsolat? Ha hiszed, ha nem, ez a kérdés legalább annyira aktuális a férfiaknak, mint a nőknek.

jó szeretőEgy nagyon kedves pszichológus kollégámmal viccesen szoktuk is mondani, hogy mindenkinek fel kellene írni receptre egy szeretői viszonyt, amiben ő a harmadik fél, de szigorúan csak egyet és semmiképp sem hosszú távra, és persze lehetőleg fiatalabb korban. Nagyon sokat lehet tanulni egy szeretői státuszban, de csak úgy éri meg, ha az illető nem ragad bele és miután vége, le tudja vonni a tanulságokat, azt be tudja építeni az értékrendjébe, és ezáltal egy magasabb szintre tud lépni. Megtanul becsülni bizonyos emberi értékeket, és azt is megfogalmazza, hogy mik azok a dolgok egy párkapcsolatban, amire már a későbbiekben nincs szüksége. Így jó eséllyel már az elvárásainak, értékrendjeinek sokkal megfelelőbb partnert választ legközelebb.

Lehet szeretői viszonyból párkapcsolat?

Attól függetlenül, hogy arányaiban több szeretői viszony marad meg azon a szinten, ahogy indult vagy lesz vége, természetesen semmi sem lehetetlen. Egy a lényeg: a szeretői viszony lehetőleg ne tartson túl hosszú ideig. Legyen perspektíva és ezt a felek kommunikálják is egymás felé a bizonytalanságok, félreértések elkerülése érdekében.

Nem biztos, hogy ideális pár válik egy jó szeretőből

De azt tudni kell, hogy a jó szeretői viszony, nem biztosíték arra, hogy ha párkapcsolatba fordul, akkor maximálisan működőképes is lesz, hiszen az érett, kiegyensúlyozott párkapcsolatot nem csak a boldog pásztorórák és az egetrengető orgazmusok alapozzák meg. Ezt sokan figyelmen kívül hagyják, és hiába történik meg az egymásra találás hivatalos keretek között is, mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt a felek várták.

Hosszú távon lépést kell tartani a párunk fejlődésével, változásaival

Persze láttam már arra is példát, hogy egy 10 éves kapcsolatot söpört el egy új szerelem, mégpedig azért az újfajta értékrendért, amit a szerető képviselt. 10 év hosszú idő, ha a párkapcsolatban vagy házasságban lévő felek, nem tudnak lépést tartani a másik fejlődésével, változásaival, akkor könnyen eltávolodnak egymástól. Ez nem azt jelenti, hogy párunkkal mindig ugyanabban a fázisban kell lennünk, de tudnunk kell nyitottnak és rugalmasnak, valamint bizonyos mértékig kompromisszumkésznek lennünk.

szerető

De mik is lehetnek a szeretői viszonyból alakult párkapcsolatok veszélyei?

  1. A leggyakoribb forgatókönyv az, hogy a megcsalt fél rájön, hogy a párja félrekacsintgat és ultimátumot ad. Ha a megcsaló fél nem a saját döntéséből választja a szeretőt alfa kapcsolatnak, akkor a későbbiekben csalódások érhetik az újdonsült párt.
  2. Az is viszonylag gyakori, hogy mindkét félnek van házassága vagy felvállalt kapcsolata, mégis egymás mellett döntenek. De ha nem maximálisan megalapozott a döntés, akkor könnyen visszatáncolás lehet a vége, amennyiben persze van rá mód. Vagy csak szimplán rájönnek, hogy párkapcsolatban mégsem tudnak jól működni.
  3. Ha már gyerek is van a képben akár egyik, akár mindkét oldalról, számolnunk kell az új élet kiépítésének kevésbé zökkenőmentes módjával is. Kinél marad a gyerek? Hogy alakul a láthatás? Az elhagyott szülő milyen intenzíven van jelen az új pár életében? Ezek számos konfliktust szülnek, ami persze sok bosszúságot és sok lelkiismereti problémát is okozhat.

Győri Szilvia


szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus

Weboldal megtekintése: www.gyoriszilvia.hu

Privát üzenet küldése:

További bejegyzések »

ÚJ HOZZÁSZÓLÁS

* Név:


* Hozzászólás:


* Ellenőrző kód:
Ugrás az oldal tetejére »

Untitled Document
iuiab »
  Segítség! Titokban maszturbál a férjem!

Jozef »
  A nő illata, vagy inkább szaga? Az orális szex ötperces szabálya.

Zsolt »
  Maszturbál a feleséged?


csók csábítás szerető szexuális élet szeretkezés orgazmus párkapcsolat pénisz orális szex megcsalás hímvessző udvarlás maszturbálás jó szex szexológus fogamzásgátlás szexuálpszichológus csikló szenvedélyes szerelem kielégülés szex szenvedély fogamzásgátlási módszerek szexjáték jó szerető csikló izgatása hódítás szingli hüvely rusz edit

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

kérdezz-felelek


Aktuális témák

Orgazmushoz vezető út

Szexmegvonással ne büntess!

Unalmassá vált a szex a nejemmel, mit tegyek?

Változatos, újdonságokkal teli szex, feltételek nélkül!

Csikló izgatása izgalommal

Teendők szeretkezés előtt

Hüvlyszárazság jelentkezett nálam, mit tehetek?

Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

A kapuzárási pánik lehet hasznos is?

A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos fontos tudnivalók

Csók és szájszag, avagy a bedőlt randik eltitkolt okai

Az első menstruáció, azaz nemi érés lányoknál

Casanovák, akik veszélyes vírusokat terjesztenek

Vedd el másét! - azaz szerető kereső

Amikor törik a párkapcsolat mindenki sérül

Nehezen jutok el az orgazmusig, mi lehet az oka?

Szeretsz még?

Skalpvadászat, azaz szex 50 férfival

A korai magömlés tönkretehet egy párkapcsolatot?

A szexet vadászó nők a romantika gyilkosai

További szex bejegyzések »Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


A weboldal a Vénusz Centrum Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat