Szerelem és szexualitás 50 év felett 2.


Dr. Rusz Edit     2013-07-26       0 hozzászólás Megosztás:     

A biológiai, fizikai öregedés  sok elem összefüggésében következik be, de sok olyan tényező késleltetheti, amiben  mi is részesek lehetünk.

szexualitásLégy ma, itt és most boldog

A fiatalság vagy később bekövetkező öregedés nagy részben genetikailag adott, másrészt közismert, hogy a fejlett nyugati világban bizonyos hormonokkal kezelve, plasztikai beavatkozásokkal késleltetve fiatal testet ad nőnek, férfinak egyaránt.  Vannak örökifjú nők és megöregedni képtelen férfiak is. De mindezek ellenére az élet véges, és ami biztos, és mindenki számára közismert tény, hogy az élet egy egyszeri és megismételhetetlen kaland.  Ha elég okosak és megfelelően önzők vagyunk magunkkal szemben, akkor itt akarunk boldogságot és harmóniát önmagunkkal és a párunkkal együtt megélni. Sokan hisznek és reménykednek a reinkarnációban és lehet, hogy ezt is megéljünk, de hogy azt miért és hogyan érdemeljük vagy bünhődjük el, arra nem igazán kapunk biztositékot. Legyünk ma itt és most boldogok.

Joda mester bölcsessége

Azt tanultuk az egyetemen a személyiségpszichológiai  tantárgyban, hogy  az egészséges személyiség a mában és a holnapban él. A múlt megtörtént eseményeit átforditani nem lehet, azok megtörténtek, belénk ivódtak, lehet  valamennyire  halványítani a bevésődéseket, de megváltoztatni a megtörténteket totálisan  nem lehet.  A távoli jövő kifürkészhetetlen, örök mozgásban van, ezt Joda mester is elmondta Lucnak, hogy hiába keresi, fürkészi a dolgokat, nem kaphat rá kielégitő választ. A  jelent  olyanná tenni, amiben jól érzi magát a test, a lélek, a szellem , az érzelem és  a szexualitás is.

Merjünk szeretni, merjünk szivünk és vágyunk szerint  élni. 

A mai nap Vénusz jegyében zajlik, főleg a szerelemről és szexualitásról szól. Beszéljünk erről a sok ember számára igazán kedvelt témáról.

szexualitás

Hogyan is éljük meg a szexet az ötven feletti életkorban?

Mint minden fontos pszichoszexuális  fejlődési szakasznak, ennek az életkornak is megvannak a buktatói és természetesen, amiről ritkábban beszélünk, megvannak a pozitiv elemei is.  Az, hogy az emberk beléptek életük e szakaszába  nem jelenti azt, hogy  az érzelelemről, szerelemről le kell mondaniuk, és hogy egyetlen  cél kell, hogy vezérelje napjaikat, hogy orvosi rendelőkben ülve várják a különböző problémájukra a megfelelő kezelést, gyógyszetrt, illetve az, hogy mikor és mennyi ideig kell elfoglalt gyermekeik helyett az unokákról gondoskodniuk. MIért kell ennek igy történnie. Tényleg ennyire nem hoz már uj élményt ez a - talán nevezhetjük igy is - váltzozó kor?  Ébresztő emberek! Van egy csodaszer, ami a legolcsobb és a leginkább ered,ményt garantáló minden  idősebb ember  számára. Ami  megnyujthatja az életkort, egészséget igér,  hangulati, éezelmi stabilitást   biztosit,  optimális önértékelést ad,  fiatalos mentalitás   és pozitiv jövőkép  révén  aktiv társasági életet kinál. 

A vátozó kor tünetei

A változó kor mindkét nem számára meghozza azokat a nem szeretem  szexuális  tüneteket, problémákat, melyek  megnehezíthetik a komfort érzést. 
A férfiaknál megjelennek merevedési problémák, vele összefüggésben a libidó /szexuális vágy/ hiány, a csökkent aktivitás.

Boldogság, vagy elhidegülés?

A nők klimaxos tünetei még szélesebb palettán / verejtékezés, alváspanasz, nedvesedés hiánya, fejfájás, hangulati lebilitás stb/ mutatják az öregedés kellemetlen jeleit. 
Elfogadjuk vagy nem fogadjuk. Teszünk érte vagy nem. Miről szól az együtt töltött évek 20. házassági évfordulója. A boldogságról vagy épp az elhidegülésről.     

Engedd be az érzékiséget az otthonodba    
                           
Közelítsük meg ezt a témát a pozitív oldalról. Szabadok  vagyunk, nem kell már  annyi energiát forditani a gyereknevelésre, nem kell védekezni, rendelkezünk az idővel, térrel, séta, utazás, társasági élet stb.  Ha úgy tűnik, nyomasztó az együttlét, mert a szenvedély csak pislákol, akkor tegyünk meg mindent, hogy az erotika az érzékiség visszatérjen otthonunkba. Rossz látni a besavanyodást sok családban, ahol az az egyedüli összekötő kapocs, hogy azomos a címe a két embernek.

Milyen egy izgalmas nő 50 felett?

Legyen a nő nő, szép, gusztosos, vágyat felkeltő és fantáziát beindító asszony - a nőiesség minden elemét felvonultatva: a naiv szendétől a dögös hetéráig. Törődjön magával, akarjon tetszeni párjának, más férfinak, engedje báját kisugározni, hogy a férfi, ha ránéz, férfiassága beinduljon. De ezt ne durva, direkt elemekkel tegye, hanem  a női viselkedés ezernyi szivárvéányszínét felvillantva. Tudja és akarja elbüvölni a férfit, tegyen meg mindent ő is azért, hogy  a szerelem, szexuális vágy tüze ne tudjon soha kihúnyni.

Te mit gondolsz erről?

Dr. Rusz Edit


okleveles klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus

Weboldal megtekintése: www.ruszedit.com

Privát üzenet küldése:

További bejegyzések »

ÚJ HOZZÁSZÓLÁS

* Név:


* Hozzászólás:


* Ellenőrző kód:
Ugrás az oldal tetejére »

Untitled Document
iuiab »
  Segítség! Titokban maszturbál a férjem!

Jozef »
  A nő illata, vagy inkább szaga? Az orális szex ötperces szabálya.

Zsolt »
  Maszturbál a feleséged?


csók csábítás szerető szexuális élet szeretkezés orgazmus párkapcsolat pénisz orális szex megcsalás hímvessző udvarlás maszturbálás jó szex szexológus fogamzásgátlás szexuálpszichológus csikló szenvedélyes szerelem kielégülés szex szenvedély fogamzásgátlási módszerek szexjáték jó szerető csikló izgatása hódítás szingli hüvely rusz edit

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

kérdezz-felelek


Aktuális témák

Orgazmushoz vezető út

Szexmegvonással ne büntess!

Unalmassá vált a szex a nejemmel, mit tegyek?

Változatos, újdonságokkal teli szex, feltételek nélkül!

Csikló izgatása izgalommal

Teendők szeretkezés előtt

Hüvlyszárazság jelentkezett nálam, mit tehetek?

Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

A kapuzárási pánik lehet hasznos is?

A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos fontos tudnivalók

Csók és szájszag, avagy a bedőlt randik eltitkolt okai

Az első menstruáció, azaz nemi érés lányoknál

Casanovák, akik veszélyes vírusokat terjesztenek

Vedd el másét! - azaz szerető kereső

Amikor törik a párkapcsolat mindenki sérül

Nehezen jutok el az orgazmusig, mi lehet az oka?

Szeretsz még?

Skalpvadászat, azaz szex 50 férfival

A korai magömlés tönkretehet egy párkapcsolatot?

A szexet vadászó nők a romantika gyilkosai

További szex bejegyzések »Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


A weboldal a Vénusz Centrum Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat