Szerelem és szexualitás 50 év felett 1.


Dr. Rusz Edit     2013-06-26       0 hozzászólás Megosztás:     

Öregség, vagy fiatalság?

szexualitás Lehet-e, tudunk-e életkorban, mentalitásban, viselkedésben éles vonalat húzni, hogy ki a fiatal, ki az öreg, mikortól, mitől és miért  vagyunk, leszünk tudunk fiatalok, öregek lenni az életkor függvényében, illetve az életkort nem figyelembe véve.

Mindenki által közismert élmény:

Az Amerikai Egyesült Államokban, -  ahol általában  mindenki autóval közlekedik -  felfigyel egy benzinkútnál egy idős /kb. 90 éves matrónára, aki két botjával kiszáll egy hatalmas Cadillekből, megtankol, majd visszaül a kocsijába és megy tovább. 

Magyarország egyik eldugott falujában eligazítást kér egy idős házaspártól /cirka  80 év körülinek látszanak, udvariasan "lenénizi", lebácsizza őket  külsejük alapján, aztán a beszélgetés során, pár mondat után kiderül, hamarosan ünneplik az 50. születésnapjukat.

Nem fiatalok, de nem is vének

A Nyugati  világban ritkán látni elaggott , idős embereket, mert élnek és élvezik az életet.  Az, hogy öregasszony, öregember sértő kifejezés és  valójában ez a fogalom nem létezik. sokan talán ekkor élik meg  az életet teljes valójában, fiatalos lélekkel és megfelelő - legyőzött betegség--tudattal -  aktivitással; Nem fiatalok, de nem is VÉNEK
Megúszhatjuk a vénség megélését, az élet mosolygós igenlését, az életkor által adott  lehetőség kihasználását és hogy a már nem éppen fiatal kor is megkapja azt a  szépséget, amire méltók és alkalmasak vagyunk?

Mennyire igazak Albert Schweitzer gondolatai, aki épp az 50 feletti korosztálynak teszi fel a és válaszolja meg azt a kérdést, hogy valójában  "Ki a fiatal". Hallgassuk meg, és higgyük el, azt mondja el, ami mindenki számára az élet igenlés  mottója lehet:

" A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat-és képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon.  Csak az öregszik meg, aki lemond eszményeiről. Az évek múlásával ráncossá lesz az arcod, de ha kialszik benned a lelkesedés, akkor lelked ráncosodik meg. Gondok, kétségek, az önbizalom hiánya, reménytelenség, mind hosszú évek, melyek nemcsak a testet húzzák le a föld porába, hanem a lelket is. Az ember - akár tizenhat éves, akár hatvanhat - csodára szomjazik, elámul a csillagok örökkévalóságán, gondolatok és a dolgok szépségén, nem fél a kockázattól,  gyermeki kíváncsisággal várja, mi lesz holnap, szabadon örül mindennek. Olyan fiatal vagy, mint a reményeid, olyan öreg, mint a kétségeid. Olyan fiatal, mint ön bizalmad, olyan öreg, mint a félelmed. Fiatal,  mint a hited, öreg, mint a csüggedésed. Fiatal vagy, míg befogadod a szépség, az öröm, a merészség, a nagyság - az ember, a föld, a végtelenség hírnökeit. Csak akkor öregszel meg, ha már nem szárnyalsz, és hagyod, hogy a pesszimizmus és a cinizmus  megdermessze  a szíved!!"

szexualitás

E gondolatok igazságához nem fér semmi kétség. De képes-e az ember  szembefordulni, azzal, ami jön, képes-e az öregedést késleltetni, képes-e, ha testben m ár el is érte  ez a fránya   idös kor - megtartani szíve, lelke, mentalitása meg-megújuló frissességét. Minden elfogultság ellenére azt gondolom igen.

Te mit gondolsz erről?

Dr. Rusz Edit


okleveles klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus

Weboldal megtekintése: www.ruszedit.com

Privát üzenet küldése:

További bejegyzések »

ÚJ HOZZÁSZÓLÁS

* Név:


* Hozzászólás:


* Ellenőrző kód:
Ugrás az oldal tetejére »

Untitled Document
Jozef »
  A nő illata, vagy inkább szaga? Az orális szex ötperces szabálya.

Camila Alan »
  Segítség! Titokban maszturbál a férjem!

Zsolt »
  Maszturbál a feleséged?


csók csábítás szerető szexuális élet szeretkezés orgazmus párkapcsolat pénisz orális szex megcsalás hímvessző udvarlás maszturbálás jó szex szexológus fogamzásgátlás szexuálpszichológus csikló szenvedélyes szerelem kielégülés szex szenvedély hüvely rusz edit fogamzásgátlási módszerek szexjáték jó szerető csikló izgatása hódítás szingli

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

kérdezz-felelek


Aktuális témák

Orgazmushoz vezető út

Szexmegvonással ne büntess!

Unalmassá vált a szex a nejemmel, mit tegyek?

Változatos, újdonságokkal teli szex, feltételek nélkül!

Csikló izgatása izgalommal

Teendők szeretkezés előtt

Hüvlyszárazság jelentkezett nálam, mit tehetek?

Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

A kapuzárási pánik lehet hasznos is?

A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos fontos tudnivalók

Csók és szájszag, avagy a bedőlt randik eltitkolt okai

Az első menstruáció, azaz nemi érés lányoknál

Casanovák, akik veszélyes vírusokat terjesztenek

Vedd el másét! - azaz szerető kereső

Amikor törik a párkapcsolat mindenki sérül

Nehezen jutok el az orgazmusig, mi lehet az oka?

Szeretsz még?

Skalpvadászat, azaz szex 50 férfival

A korai magömlés tönkretehet egy párkapcsolatot?

A szexet vadászó nők a romantika gyilkosai

További szex bejegyzések »Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


A weboldal a Vénusz Centrum Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat