Szenvedély a szexualitásban és a hétköznapokban


Dr. Rusz Edit     2013-03-20       0 hozzászólás Megosztás:     

"Csókod éget, mint tisztítótűz hat testemre,
Ajkamon felszikkad, majd elhamvad perzselve."
(Dombi László)

szenvedélyes szerelemVannak szenvedélyes szeretők és vannak akik a racionális kontrollt részesítik előnyben.
A mindennapokban az átlag ember életében nem a szenvedély körül forog a világ. Mindenki teszi jól, rosszul a feladatát, munkáját, hivatását, nem ér rá, nem engedheti meg magának a luxust, a szenvedélyt.

Hol találod meg a szenvedélyt a szürke hétköznapokban?

 Olvassa irodalmi alkotásokban, nézi filmen, hallgatja szimfónia vagy opera
 formájában, képzőművészeti alkotásokon ábrázolt buja csókok nyomán indul be fantáziája. Mert a szenvedély révén lesz még szebb a megélt élmény. A világirodalom megannyi drámája szól a szenvedélyes, szép, boldog és hatalmas szerelemről /pl Shakespeare: Makrancos hölgy/ hatalmas és boldogtalan féltékenységről / Shakespeare: Otello, a velencei mor/, hatalmas és boldogtalan szerelemről / a kelta mondavilágból Trisztán és Izolda története, Euripidesz: Phaedra/.
Az operairodalom legremekebb alkotásai mondhatni CSAK szenvedélyről szólnak Verdi: A Trubadur/a testvérek elszánt harca egy nő szerelméért/, A kaméliás hölgy/ a halálos beteg elbukott nő és a fiatal nemes szenvedélyes szerelme/, Puccini:Turandot /Liu önfeláldozó szerelme/ Mascagni: Parasztbecsület / Turiddu és Alfio halálos  párbaja a szeretett nőért/.
De kell-e nagyobb szenvedély a Beethoven, Mozart , Liszt, Schubert, Brahms, Csajkovszkij stb által alkotott gyönyörű szimfóniáknál. Csak végig kell hallgatni és az ember saját érzésein keresztül megtapasztalja mi az a szenvedély.

Kell az élethez...

Kell az élethez, kell az érzelemhez, kell a lelki harmóniához, hogy közelről is megérintsen, és megérinthesse azt, aki vágyik erre az elsöprő érzésre.
A szenvedélyek közül a legismertebb a legelérhetőbb az ember számára a szexualitásban megélt, átélt, gyönyört adó elsöprő érzelem. Legkönnyebben megszerezhető, legkevésbé károsító, tökéletes izgalmi állapotot és boldog kielégülést adó állapot, amely pozitívan hat a testre, a lélekre, a hangulatra, az egészségre, az önbecsülésre. Mindenki erre vágyik, amikor párt választ, amikor megjelenik életében az édes szerelem. Akarja és kívánja, hogy ez a csoda mindig ott legyen élete intim pillanataiban. Vágyva vágyik arra, hogy ők legyenek a "földöntúli páros", akiknél, akikben évtizedekig izzik, el nem halványul a a lángoló, szenvedélyes szerelem.

szenvedélyes szerelem

Mindenki örökké tartó szenvedélyes szerelmet szeretne

Megállapítható, hogy mindenki így indul és mindenki ezt akarja a szívével és a lelkével és ezért nézi irigykedve azt, aki már benne van, aki  még benne van. A szerelem szenvedély nélkül olyan, mint a fa levél nélkül, vagy a kutya szőr nélkül. A szerelmi harmóniában nincs, ne legyen túl sok kompromisszum, megalkuvás, racionalitás, legyen forró vágyakozás és magas feszültségű izgalmi állapot. Nem mindegy min alapszik egy kapcsolat kezdete, milyen kötelék a meghatározó és fontos, hogy elkezdődjön és tartósan fennmaradjon a párkapcsolat. A legfontosabb elemek, amelyek összekötik a szerelmeseket, és ami nélkül nem lehet tartós kapcsolat a két ember között, a lelki, szexuális, érzelmi és emberi kapcsolat. Amikor szerelmi kapcsolatra gondol az ember, mindig ott kell legyen a szex, a vágy, az izgalom és az érzelem  magas hőfoka, a megemelkedett hormonszint és a másiknak örömet adni akaró elszántság.

"Szenvedély. Egy hatalmas erő, ami akkor is emlékünkben él, mikor már régen elhamvadt. Egy csábító vágy, ami váratlan szeretők karjaiba taszít minket. Egy mindent elsöprő érzelem, ami ledönti a falat, amit a szívünk védelmére emeltünk. Egy olthatatlan szerelem, ami újra és újra fellángol, hiába is próbáltuk hamu alatt tartani. Igen. Minden érzések közül a szenvedély az, ami értelmet ad annak, hogy élünk, és mentséget arra, hogy elkövetünk mindenféle bűnt.!

(Született feleségek)

Te megélted már a szenvedélyes szerelmet?

Dr. Rusz Edit


okleveles klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus

Weboldal megtekintése: www.ruszedit.com

Privát üzenet küldése:

További bejegyzések »

ÚJ HOZZÁSZÓLÁS

* Név:


* Hozzászólás:


* Ellenőrző kód:
Ugrás az oldal tetejére »

Untitled Document
Jozef »
  A nő illata, vagy inkább szaga? Az orális szex ötperces szabálya.

Camila Alan »
  Segítség! Titokban maszturbál a férjem!

Zsolt »
  Maszturbál a feleséged?


csók csábítás szerető szexuális élet szeretkezés orgazmus párkapcsolat pénisz orális szex megcsalás hímvessző udvarlás maszturbálás jó szex szexológus fogamzásgátlás szexuálpszichológus csikló szenvedélyes szerelem kielégülés szex szenvedély fogamzásgátlási módszerek szexjáték jó szerető csikló izgatása hódítás szingli hüvely rusz edit

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

kérdezz-felelek


Aktuális témák

Orgazmushoz vezető út

Szexmegvonással ne büntess!

Unalmassá vált a szex a nejemmel, mit tegyek?

Változatos, újdonságokkal teli szex, feltételek nélkül!

Csikló izgatása izgalommal

Teendők szeretkezés előtt

Hüvlyszárazság jelentkezett nálam, mit tehetek?

Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

A kapuzárási pánik lehet hasznos is?

A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos fontos tudnivalók

Csók és szájszag, avagy a bedőlt randik eltitkolt okai

Az első menstruáció, azaz nemi érés lányoknál

Casanovák, akik veszélyes vírusokat terjesztenek

Vedd el másét! - azaz szerető kereső

Amikor törik a párkapcsolat mindenki sérül

Nehezen jutok el az orgazmusig, mi lehet az oka?

Szeretsz még?

Skalpvadászat, azaz szex 50 férfival

A korai magömlés tönkretehet egy párkapcsolatot?

A szexet vadászó nők a romantika gyilkosai

További szex bejegyzések »Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


A weboldal a Vénusz Centrum Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat