Plasztikai sebészettel a jobb szexuális életért?


Oszkó Zsuzsanna     2013-03-01       0 hozzászólás Megosztás:     

Mivel mindenki a tökéletességre vagy annak látszatára törekszik, belső elégedetlensége sokszor nagyobb méreteket ölt, mint az elfogadható. Hiszen folyamatos nyomás alatt vagyunk külsőleg a média, a bulvár, a celebek és a filmek által és ez a szexuális életünkre is rányomja a bélyegét.

punciKét fiatal lány beszélgetése

A minap elkaptam egy érdekes beszélgetést két fiatal lány között, akik éppen arról osztották meg a véleményüket, hogy kinek a puncija tökéletes. Megemlítették, hogy nincsenek megelégedve a kisajkaikkal, és elújságolták egymásnak, milyen lehetőségek léteznek a korrigálására. Élvezettel mesélték, hogy az intimplasztika tökéletes megoldást tud nyújtani erre a problémára.

Okozhat problémát, ha a puncid nem „tökéletes”?

Igen, sajnos tényleg létezik egy olyan jelenség, hogy a kis szeméremajkak mérete a nagyajkakénál is nagyobb, ami nehézségeket okozhat önértékelésben, önelfogadásban, párkapcsolatban, szexuális élvezetben, sportban valamint a hétköznapokban.

Régen ez nem volt téma

Régebben, mikor a szexualitásban még nem volt elvárás a csupaszság, sokan észre sem vették, és nem is foglalkoztak azzal, hogyan is néznek ki odalent. Azonban a szőrzettől való megszabadulás által a punci tényleges valója is láthatóvá vált. A csupaszság megjelenésével azonban nem jelent meg párhuzamosan az ajkakkal való elégedetlenség. Ez inkább a mai kor divatja, mikor, ha valamivel nem vagyunk elégedettek, csak kés alá fekszünk, ahol valóra váltják a képek alapján elképzelt fantáziánkat. A mellplasztika pedig már mindennapossá vált, így találni kellett egy újabb területet, amelyet tökéletesíthetünk.

Tabuk nélkül

Továbbá a nők fokozódó szexuális felvilágosultságával az önkielégítés is áttörte a tabu kereteit. Az élvezet megszerzéséért többet nyúltak magukhoz a nők, ezáltal jobban tisztába kerültek saját szexuális részeikkel.  És ha valamire rákerül a fókusz, ott a hibákat is sokkal könnyebb észrevenni.

punci

Különböztessük meg itt az elégedetlenség miatt sebészekhez fordulók két csoportját.

Az első csoportba sorolhatók azok, akikben korunk társadalmi követelményei miatt élnek frusztrációk. A csupaszság, a tökéletességre való törekvés miatt ráébredtek, hogy odalent nem igazán tetszenek önmaguknak, vagy a párjuknak. A felnőtt filmek és újságok előretörése sem segített ennek leküzdésében, hiszen a férfiak retusált, fények által jól megvilágított (vagy árnyékolt) nemi szervekkel találkoznak. Amik az esetek többségében nem feltétlen jellemzőek egy átlagos nőre.

A másik csoportba tartoznak azok a nők, akik veleszületetten rendelkeznek nagyobb méretű kisajakkal. Ezek mérete problémát okoz a sportban (pl. bicikli) az irritáció és súrlódás miatt, vagy a ruházaton keresztül is látható; de főképp szexuális aktus során képes élvezhetetlenné és fájdalmassá tenni a behatolást, mivel a kisajkak begyűrődhetnek a vagina és a pénisz közé. Ezek a nők nem az elvárásnak való megfelelés miatt gyötrődnek, hanem valós fájdalmakat is átélhetnek.

Az intimplasztika ezeknek a hölgyeknek lehet végső megoldás. Tudni kell, hogy bár a műtét nem számít veszélyesnek, de utóhatásait igenis megsínylik. Több hetes, hónapos gyógyulási idő, több fertőzés, mozgási nehezítettség jelentkezik általánosságban. A műtéti heg szerencsére nehezen észrevehető, és a főbb probléma (súrlódás) megszűnik. Azonban tudni kell azt is, hogy a kisajkak és nagyajkak idegvégződésekkel ugyanúgy ellátottak, mint a csikló. És ezek megzavarásával (rövidítésével) a csiklóval való összeköttetésük is sérülhet. Bár a kutatások egyértelműen nem mutatták ki, hogy jobb szexuális életet élnének ezek az emberek, de azt sem, hogy rosszabbat.

Annyi biztos, hogy a fájdalom leküzdésében és saját magunk elfogadásában segíthetnek.

Viszont az első csoportba tartozó hölgyeknek inkább nem ajánlatos kés alá feküdni. Hisz frusztrációjuk többnyire kognitív szinten jelenik meg, gondolkodásmódjukon érdemes változtatni. Fontos észrevenniük, hogyha egy szerető párra találtak, akkor az úgy fogja elfogadni őket, ahogy vannak. Nem fogja zavarni, ha saját magunk elégedetlenkedünk a kisajkainkkal kapcsolatosan. De ha ez mégsem lenne elegendő, talán érdemesebb pszichológushoz fordulni az elfogadásért.

Te elégedett vagy odalent?

Mit gondolsz az intimplasztikáról?

Oszkó Zsuzsanna


szexuálpszichológus

Weboldal megtekintése: www.szexhelp.hu

Privát üzenet küldése:

További bejegyzések »

ÚJ HOZZÁSZÓLÁS

* Név:


* Hozzászólás:


* Ellenőrző kód:
Ugrás az oldal tetejére »

Untitled Document
Jozef »
  A nő illata, vagy inkább szaga? Az orális szex ötperces szabálya.

Camila Alan »
  Segítség! Titokban maszturbál a férjem!

Zsolt »
  Maszturbál a feleséged?


csók csábítás szerető szexuális élet szeretkezés orgazmus párkapcsolat pénisz orális szex megcsalás hímvessző udvarlás maszturbálás jó szex szexológus fogamzásgátlás szexuálpszichológus csikló szenvedélyes szerelem kielégülés szex szenvedély hüvely rusz edit fogamzásgátlási módszerek szexjáték jó szerető csikló izgatása hódítás szingli

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

kérdezz-felelek


Aktuális témák

Orgazmushoz vezető út

Szexmegvonással ne büntess!

Unalmassá vált a szex a nejemmel, mit tegyek?

Változatos, újdonságokkal teli szex, feltételek nélkül!

Csikló izgatása izgalommal

Teendők szeretkezés előtt

Hüvlyszárazság jelentkezett nálam, mit tehetek?

Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

A kapuzárási pánik lehet hasznos is?

A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos fontos tudnivalók

Csók és szájszag, avagy a bedőlt randik eltitkolt okai

Az első menstruáció, azaz nemi érés lányoknál

Casanovák, akik veszélyes vírusokat terjesztenek

Vedd el másét! - azaz szerető kereső

Amikor törik a párkapcsolat mindenki sérül

Nehezen jutok el az orgazmusig, mi lehet az oka?

Szeretsz még?

Skalpvadászat, azaz szex 50 férfival

A korai magömlés tönkretehet egy párkapcsolatot?

A szexet vadászó nők a romantika gyilkosai

További szex bejegyzések »Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


A weboldal a Vénusz Centrum Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat