Orgazmus típusok: hüvely, vagy csikló?


Győri Szilvia     2012-11-23       3 hozzászólás Megosztás:     

Sokat gondolkodom azon, hogy a mai „felvilágosult” világunkban, ahol minden instant és minden információ azonnal hozzáférhető, vajon mi nők, mennyit tudunk az orgazmusról?

Tudod-e például, hogy egyáltalán mi is az orgazmus? Vagy hogy a férfiak és a nők között mi a különbség az orgazmus tekintetében? Vagy azt, hogy alapjában nem csak csikló és hüvelyi orgazmust különböztetünk meg? Egyáltalán kell-e különbséget tenni orgazmus és orgazmus között?

Ha egyszerűen szeretném megfogalmazni, az orgazmus egyenlő a szexuális kielégüléssel. De ennél azért jóval árnyaltabb a szó jelentése. A női orgazmus a szexuális izgalom és élvezet csúcspontja, amikor a hüvelyt körülvevő izmok gyors egymásutánban, reflexszerűen és ritmikusan, többször összehúzódnak. Egyaránt vannak pszichés és mechanikus összetevői.

Ez az élmény az egyik legélvezetesebb, amit az ember átélhet.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nekünk, nőknek, az orgazmuskészségünk nem olyan magától értetődő, mint a férfiaké. Egyrészt a női orgazmus nem olyan könnyen megfigyelhető, másrészt nem jelenik meg magától serdülőkorban, mint a fiúknál spontán magömléskor.

A női orgazmuskészség csakis tanulással sajátítható el.

Ez nem jelenti azt, hogy tudatos tanulás szükséges hozzá, hiszen „véletlen” is rá tudnak jönni a lányok, ha a körülmények úgy alakulnak és bőséges szexuális inger áll rendelkezésre. Ezek a feltételek persze önmagukban nem jelentenek biztosítékot arra, hogy egy nő megtanulja a szexuális kielégülés csínját-bínját. De a tudatos törekvésen is sok múlik.

Maszturbálj, ismerd meg az orgazmushoz vezető utat!

Mindenképp javaslom, hogy saját orgazmuskészségedet (ha még nem alakult ki) első körben ne szeretkezés közben, hanem partnertől függetlenül, te magad alakítsd ki. Erre pedig tökéletes eszköz a maszturbáció. Ismerd meg saját tested, mert ha te nem tudod, mi okoz örömet neked, akkor a partnered honnan tudhatná?


Csikló vagy hüvely?

A női orgazmus alapja a csikló ingerlése, akár csikló, akár hüvelyi orgazmusról beszélünk. Vagyis a női orgazmus fő forrása mindig az idegvégződésekkel dúsan ellátott csikló, nem pedig a hüvely, amely csak gyéren van ellátva idegvégződésekkel. Tehát ha egy nő vaginális orgazmust él át, az a csikló ingerlődése által valósul meg, még akkor is, ha a hüvelyizmok fontos szerepet játszanak a kielégülésben.

Nincs „kétféle orgazmus”

A legkülönbözőbb módon elért orgazmusokat is ugyanazok a testi változások jellemzik, s nem egyszerűen az ingerlés módjától függ az orgazmus minősége, mert abban sok egyéb tényező is közrejátszik.

Anális orgazmus is létezik

A csikló és hüvelyi orgazmus típusok mellett egyéb típusok is léteznek, mint például az anális orgazmus. Ez hasonló a hüvelyi orgazmushoz, mivel a kiváltó ok, vagyis az ingerforrás ugyanaz. Az ánusz bőségesen el van látva idegvégződésekkel, ami segítheti az orgazmus megélését.

Hogyan érhető még el orgazmus?

Ezen felül lehetséges az orgazmus elérése a mell ingerlésével, vagy elképzelhető direkt ingerlés nélkül is, csupán vizuális élmény vagy szexuális fantázia, esetleg szexuális tartalmú álom hatására, anélkül, hogy fizikai ingerlés történne. Ám ezek nagyon kevés számban fordulnak elő.

Mindezek fényében számomra az is kérdéses, hogy vajon a férfiak mennyit tudnak a női orgazmusról?


Győri Szilvia


szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus

Weboldal megtekintése: www.gyoriszilvia.hu

Privát üzenet küldése:

További bejegyzések »

KAPCSOLÓDÓ HOZZÁSZÓLÁSOK  hablaty 2014-09-16 12:39
Az én esetem extrém. A párom bármitől elélvez, amit teszek vele, legyen az a lábujjak szopogatása, finom simogatás, orális dolgok, behatolás - neki mindegy. Ha szeretkezni kezdünk, neki az első 5 percben 3 orgazmusa van... egészen félelmetes. Mindegy, hogy a számmal érek hozzá, a tenyeremmel, csak az ujjaimmal, a péniszemmel, mindegy, hová hatolok be, orgazmusok tucatjait váltom ki belőle. Volt, hogy egy nap kb. 100 orgazmusa volt, este számoltuk össze, úgy hozzávetőleg. Én pedig 47 évesen az lettem, amire korábban esélyem sem volt: szexisten.... DE csak nála.

  XXXX 2012-12-04 13:38
Tamás! Azért a tapasztalatokat is el kell ám kezdeni gyűjteni valahol :P Viccet félretéve: akkor női szemmel nézve is...nem csak én érzem úgy, hogy az idő múlásával, ha az ember nem lusta elég energiát belefektetni, csak javulhat a szex. Orgazmustípusokról annyit: aki azon morfondírozik, hogy ez most vajon milyen volt...na az tuti nem elégült ki rendesen, vagy csak annyira maximalista, hogy semmi sem elég jó neki :P

  Tapasztalt Tamás 2012-11-29 15:23
Kérdésedre válaszolva, engem mindig érdekelt, hogy a partneremnek mennyire jó velem a szex. Lehet, hogy azért, mert esetemben a partnerem a feleségem is egyben, mindenesetre számomra mindig is fontos kérdés volt, és lesz is a jövőben, hogy ő is élje át, amit csak átélhet egy jó szex során. 8 éve vagyunk házasok, és bevallom, a kapcsolatunk elején valahogy nem volt akkora jelentősége, hogy mindketten, minden alkalommal eljussunk az orgazmusig. Viszont ahogy teltek az évek, egyre jobban odafigyeltünk egymás igényeire, arra, hogy mi esik adott pillanatban jól, és mi az ami nem a másiknak. Ha nem is mindent, de azért sok mindent megtanultunk közösen az orgazmusról, úgyhogy lányok, azért ne becsüljétek le a pasikat e téren, bár az is igaz, hogy az a pasi, akinek nincs tapasztalata, az sosem fog eljuttatni titeket az örömök kertjébe ;)

Ugrás az oldal tetejére »

Untitled Document
Jozef »
  A nő illata, vagy inkább szaga? Az orális szex ötperces szabálya.

Camila Alan »
  Segítség! Titokban maszturbál a férjem!

Zsolt »
  Maszturbál a feleséged?


csók csábítás szerető szexuális élet szeretkezés orgazmus párkapcsolat pénisz orális szex megcsalás hímvessző udvarlás maszturbálás jó szex szexológus fogamzásgátlás szexuálpszichológus csikló szenvedélyes szerelem kielégülés szex szenvedély fogamzásgátlási módszerek szexjáték jó szerető csikló izgatása hódítás szingli hüvely rusz edit

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

kérdezz-felelek


Aktuális témák

Orgazmushoz vezető út

Szexmegvonással ne büntess!

Unalmassá vált a szex a nejemmel, mit tegyek?

Változatos, újdonságokkal teli szex, feltételek nélkül!

Csikló izgatása izgalommal

Teendők szeretkezés előtt

Hüvlyszárazság jelentkezett nálam, mit tehetek?

Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

A kapuzárási pánik lehet hasznos is?

A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos fontos tudnivalók

Csók és szájszag, avagy a bedőlt randik eltitkolt okai

Az első menstruáció, azaz nemi érés lányoknál

Casanovák, akik veszélyes vírusokat terjesztenek

Vedd el másét! - azaz szerető kereső

Amikor törik a párkapcsolat mindenki sérül

Nehezen jutok el az orgazmusig, mi lehet az oka?

Szeretsz még?

Skalpvadászat, azaz szex 50 férfival

A korai magömlés tönkretehet egy párkapcsolatot?

A szexet vadászó nők a romantika gyilkosai

További szex bejegyzések »Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


A weboldal a Vénusz Centrum Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat