Hódítás művészete, azaz udvarlás kultúráltan


Dr. Rusz Edit     2013-02-13       0 hozzászólás Megosztás:     

Ha a család tagjai között harmónikus és érzelem gazdag a kapcsolatrendszer, akkor az egész családban pozitív előjelet kap, és mindenki tisztelettel nézi, üdvözli és ünnepli, hogy a pillangó repülni kész, és szépséges kislány helyett már a nőt mutatja.

hódításHamupipőke belépett a bálba. Romantikus lénye a királyfit várja, aki ha nem is fehér lovon (mert más közlekedési eszközzel járnak a mai világban az emberek), de kedvesen, szelíden, finoman udvarolva próbálja megtölteni a lényével is a lányka rózsaszín lányszobájában megélt fantáziáját.

A hódítás nem szabad, hogy azonnal nemiségbe csapjon át

Szomorú, de egyre kevesebb szerelem borul virágba a romantikából, mint amennyi lehetne. A fiatalok fejlődése felgyorsult, ami a rohanó és önmegvalósító lét egyenes következménye, de ahogy erről már az előzőekben szó esett – nem a személyiség és az ambíció szemszögéből nézve a folyamatot –, az előző történelmi korokban is sok komoly teher nyomta az ifjak vállát, illetve inspirálta tetteiket. Erről az oldalról szemlélve a világot ma sincs ez másként. Nem ezzel van a baj, de baj van, mert az ifjúság szép szerelme átfordul a nemiség irányába. Nem tudják megélni a párkapcsolat legszebb, leggyengédebb bimbózó indulását, mert betör életükbe idő előtt, megfelelő érettség nélkül a nemiség. Nincs felkészülve, nem ismeri önmaga és a másik érzésit, nem tudja nyomon követni az együtt járás állomásait, sodródik engedi magát  sodortatni.

Udvarolni jó!

Vágjunk bele a közepébe, e nélkül nem tanulja meg senki a számára követendő nemi szerepet.

A fiú hódít, hódítani akar, de nem mindegy, hogyan, és fontos, hogy a hódítás milyen viszonzásra talál. Tanulják ezt a mai fiatalok valahol, azt hiszem, de nincs erre nagy lehetőség. Pedig talán fontosabb sok más életre nevelési programnál. Persze, fontos, hogy mindenki tudása legjavát adja a tanulásban, hogy tudjon kulturáltan viselkedni, enni, köszönni, a helyzetnek megfelelően kommunikálni különböző korú emberekkel. Hogy pontos legyen, hogy ne hazudjon, vagyis tartsa be az erkölcsi értékrendeket, amelyeket a család írott vagy íratlan szabálya megkövetel. Szóval sok-sok minden felgyülemlik az emberben, mire eléri a felnőttkort. De mi van a szerelemmel, a párkapcsolattal, a különböző szerepek megtanulásával, alkalmazásával a gyakorlati mindennapi életben? Ezt illik és kell tudni, mert itt is igaz az az elv, hogy a kevés az néha többet jelent az egyén számára.

hódítás

A hódítás művészetét, az udvarlást lehet és kell is tanulni

Sok kultúrában – bizonyos, nálunk fejletlenebb országokban is tapasztalható – már a serdülőkor előtt felkészítik a fiatalokat a másik nemmel való találkozásra, kapcsolatépítésre, hiszen az életünkben a legszebb és legboldogabb élményeket itt éljük át. De ezért tenni kell, és nem is keveset. Ezért született meg az udvarlás, ezért szükséges a nő és férfi között az érzelmi kötelék kiépítésében az, hogy akarjunk, tudjunk a másik kedvére beszélni, tenni, viselkedni.

Az udvarlás iskolájában manapság nincs negyedik, ötödik, hatodik osztály

Az óvodáskorra visszaemlékezve – ezt nem mi látjuk, szülők, rokonok mesélik el családi sztorizgatások alkalmával – megjelennek igazán pikáns édes hódítások, csábítások, a nemi szerep gyakorlás finom elemeivel. Azok még ösztönből, nem tudatos stratégiaként indulnak be a másik nem iránt. Aztán ez elfelejtődik, elcsendesedik a kreatív tudásvágy, és marad egy űr, amit a serdülőkor beköszöntével akar az egyén betölteni. Nem figyelve a pasztellszínekre, a finomságokra, a lelki egymásra találásra. Úgy érzi az ifjú, hogy már én vagyok a nő/férfi, aki mindent megtehet és meg is tesz. Ez a mindenki által ismert és átélt omnipotens érzés (mindenre képes vagyok, mindenre alkalmas vagyok, mindent megtehetek). Nem egyértelműen csak pozitív részekből áll, a negatív érzések is legalább ennyire erősek. Talán az udvarlás elhagyása is innen táplálkozik, azt gondolja, hogy már az érett szexet is tálcán hozza elé a sors, csak el kell venni, és élni kell azt, amit a helyzet ad. De ez micsoda megtévesztő ördögi fintor! Kihagyni az iskolás évekből mondjuk az ötödik, hatodik és még a hetedik osztályt is, és már a negyedik után a nyolcadik osztályba jutok. Ugye, ez egy kicsit vicces? A párkapcsolatban kihagyni egy fontos állomást talán nagyobb törést okozhat mint egy-egy osztály elvégzése nélkül magasabb osztályba lépni. Csak az utóbbira nincs példa, mert az lehetetlen, a másik dologra viszont sok példát tudna elmondani az a hozzáértő, aki emberekkel foglalkozik. Igen, de ezt nem bünteti a törvény. A másik, ha kiderül, ott a szülő megüti bizony a bokáját.

Dr. Rusz Edit


okleveles klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus

Weboldal megtekintése: www.ruszedit.com

Privát üzenet küldése:

További bejegyzések »

ÚJ HOZZÁSZÓLÁS

* Név:


* Hozzászólás:


* Ellenőrző kód:
Ugrás az oldal tetejére »

Untitled Document
Jozef »
  A nő illata, vagy inkább szaga? Az orális szex ötperces szabálya.

Camila Alan »
  Segítség! Titokban maszturbál a férjem!

Zsolt »
  Maszturbál a feleséged?


csók csábítás szerető szexuális élet szeretkezés orgazmus párkapcsolat pénisz orális szex megcsalás hímvessző udvarlás maszturbálás jó szex szexológus fogamzásgátlás szexuálpszichológus csikló szenvedélyes szerelem kielégülés szex szenvedély hüvely rusz edit fogamzásgátlási módszerek szexjáték jó szerető csikló izgatása hódítás szingli

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

kérdezz-felelek


Aktuális témák

Orgazmushoz vezető út

Szexmegvonással ne büntess!

Unalmassá vált a szex a nejemmel, mit tegyek?

Változatos, újdonságokkal teli szex, feltételek nélkül!

Csikló izgatása izgalommal

Teendők szeretkezés előtt

Hüvlyszárazság jelentkezett nálam, mit tehetek?

Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

A kapuzárási pánik lehet hasznos is?

A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos fontos tudnivalók

Csók és szájszag, avagy a bedőlt randik eltitkolt okai

Az első menstruáció, azaz nemi érés lányoknál

Casanovák, akik veszélyes vírusokat terjesztenek

Vedd el másét! - azaz szerető kereső

Amikor törik a párkapcsolat mindenki sérül

Nehezen jutok el az orgazmusig, mi lehet az oka?

Szeretsz még?

Skalpvadászat, azaz szex 50 férfival

A korai magömlés tönkretehet egy párkapcsolatot?

A szexet vadászó nők a romantika gyilkosai

További szex bejegyzések »Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


A weboldal a Vénusz Centrum Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat