Áldozat, vagy megmentő vagy a párkapcsolatodban?


Kovács Beáta     2013-07-30       0 hozzászólás Megosztás:     

Találkoztál már a munkahelyeden a szomorú szemű, kedves fiúval, aki a nők kedvence, bár ő mindig azt hangoztatja, hogy keresi az igazit?

csábításA 24 éves Lea igy mesél erről:

Ricsit a munkahelyemen ismertem meg, kedves, udvarias titokzatos fiú volt. Minden nőnek tetszett a nagy kék szemeivel és tényleg nagyon udvarias volt, felajánlotta az esernyőét a zuhogó essőben és inkább ő ázott el, rögtön felpattant a kávézó helyiségben  amikor egy nő belépett, lehetett az a 65 éves Rózsika néni vagy a 18 éves Jucuska.
A negyven körüli munkatársainknál volt a legnagyobb sikere. Barátnője nem volt, de tudtuk, hogy kivel bújt ágyba a cégnél. Ez is olyan ártatlan dolog volt, hogy szegény Ricsikét, a bögyös elvált Marcsi az ágyába rángatta. Nagyon meglepődtem amikor elhívott randira, izgalommal vártam a találkozót. Még kedvesebb és figyelmesebb volt, mint a munkahelyünkön, még sosem kaptam egy férfitól sem annyi figyelmet mint tőle. Végül elérte, hogy az ágyamba kössünk ki, anélkül hogy bármiféle kötöttséget vállalt volna. Hónapokig tartott ez a huzavona. Találkoztunk, kedves volt, szeretkeztünk, de mindig sugallta, hogy odavan értem, de a múltjában még ott van valaki akire vár. Amikor szakítani akartam, mindig bíztatott, hogy hátha én vagyok az igazi, csak a titokzatos volt kapcsolata iránt érzett olyasmit amit irántam. Amikor határozottan kitettem a szűrét éjszaka hívogatott, hogy csak rám tud gondolni, hogy összezavartam. Mindig azt éreztette velem, hogy ő egy csapongó alkat, de miattam meg tudna változni. Amikor engedtem neki visszahuzódó lett, elmerengett a semmibe, és szomorúan simogatta a kezem, olyan volt mint egy szomorú kisgyerek. Mintha az anyukája lettem volna, akitől azt várja hogy lássa el a térdén a bibijét, mert elesett a kertben.

csábítás

Találkoztál már Te is olyan férfival akiről később azt gondoltad, hogy miért mentem bele a kapcsolatba, hogy nem vettem észre, hogy megbízhatatlan és csak kihasznál?

Az ilyen típusú férfiak kamaszként viselkednek a kapcsolatokban, vágynak a szabadságra és a függetlenségre, de szeretnének párkapcsolatban is élni. A párjuktól törődést, gondoskodást várnak el és hogy a szükségleteit kiszolgálják.

Az áldozat-megmentő típusú kapcsolatokhoz két ember kell, és két önként vállalt szerep. Az áldozat típus bevonzza a megmentő típust és fordítva. Ilyen esetben az áldozat tipus csak külsejében, a társadalomban betöltött szerepében felnött. A felelősségvállalás kérdésében gyerekként vislekedik. A csapda ezekben a kapcsolatokban elsősorban az, hogy a magát áldozatnak, elesettnek mutató fél az aki irányítja a kapcsolatot és pont a megmentő fél válik kiszolgáltatottá.

Mit tehetsz?

Ha időben felismered ezeket a szerepeket időben kiléphetsz belőle, vagy bele sem mész. Két érett felnőtt közötti kapcsolatban egyenrangú felek vagytok, nem kell megmenteni a másikat, nem kell abban reménykedni, hogy te lehetsz az igazi, aki megmenti és megmutatja a szegény férfinak, hogy milyen a kitartó igaz szerelem. Nem kell az elesett „kisgyereknek” a sebeit gyógyitgatni.

A Te párod érett felnőttként viselkedik?

Kovács Beáta


szexológus, szexuálterapeuta

Weboldal megtekintése: www.szextanacsok.hu

Privát üzenet küldése:

További bejegyzések »

ÚJ HOZZÁSZÓLÁS

* Név:


* Hozzászólás:


* Ellenőrző kód:
Ugrás az oldal tetejére »

Untitled Document
Jozef »
  A nő illata, vagy inkább szaga? Az orális szex ötperces szabálya.

Camila Alan »
  Segítség! Titokban maszturbál a férjem!

Zsolt »
  Maszturbál a feleséged?


csók csábítás szerető szexuális élet szeretkezés orgazmus párkapcsolat pénisz orális szex megcsalás hímvessző udvarlás maszturbálás jó szex szexológus fogamzásgátlás szexuálpszichológus csikló szenvedélyes szerelem kielégülés szex szenvedély fogamzásgátlási módszerek szexjáték jó szerető csikló izgatása hódítás szingli hüvely rusz edit

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

kérdezz-felelek


Aktuális témák

Orgazmushoz vezető út

Szexmegvonással ne büntess!

Unalmassá vált a szex a nejemmel, mit tegyek?

Változatos, újdonságokkal teli szex, feltételek nélkül!

Csikló izgatása izgalommal

Teendők szeretkezés előtt

Hüvlyszárazság jelentkezett nálam, mit tehetek?

Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

A kapuzárási pánik lehet hasznos is?

A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos fontos tudnivalók

Csók és szájszag, avagy a bedőlt randik eltitkolt okai

Az első menstruáció, azaz nemi érés lányoknál

Casanovák, akik veszélyes vírusokat terjesztenek

Vedd el másét! - azaz szerető kereső

Amikor törik a párkapcsolat mindenki sérül

Nehezen jutok el az orgazmusig, mi lehet az oka?

Szeretsz még?

Skalpvadászat, azaz szex 50 férfival

A korai magömlés tönkretehet egy párkapcsolatot?

A szexet vadászó nők a romantika gyilkosai

További szex bejegyzések »Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


A weboldal a Vénusz Centrum Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat