Szexmegvonással ne büntess!


Győri Szilvia     2013-11-27       4 hozzászólás Megosztás:     

szexmegvonás"A legutóbbi vitánk után a feleségem mondta otthon, hogy nincs szex. Pár napig még vicces is volt, de aztán láttam rajta, hogy komolyan gondolja. Feladtam egy hirdetést a neten, és hamar tálaltam is egy elhanyagolt háziasszonyt, mert nekem ez jár. Ha otthon nem kapom meg, akkor megoldom máshogy, nem szenvedhet csorbát a férfiasságom. Persze ezzel a nővel nem az igazi, idősebb is nálam, meg nem is vagyunk úgy összecsiszolódva. Szerencsére a társkeresőn hamar népszerű lett a profilom, több jelöltem is van. Én otthon már nem is várok semmit. Gizi aranyos és kedves, de ha nincs szex, akkor nem tudom, miért kér számon azért, hogy későn járok haza. Múltkor már próbálkozott, de előtte épp egy nőnél voltam, egyáltalán nem volt hozzá kedvem. De házias, egy fél életet leéltünk egymással, itt vannak a gyerekek is, nem akarok elválni.

Lajos példája jól mutatja, hogy a szexmegvonást hiába használjuk „tanító jelleggel”, akár balul is elsülhet

De mikor is beszélhetünk szexmegvonásról?

A szexmegvonást nem szabad összekeverni olyan alkalmakkal, amikor valójában nem is kívánjuk a szexet. Előfordul, hogy egy fárasztó nap után már csak pihenni vágyunk, vagy egy vita után még nem vagyunk olyan lelkiállapotban, hogy felébredjenek a vágyaink, esetleg olyan stressz ér bennünket, ami miatt nem efféle intim pillanatokra van szükségünk.

Szexmegvonásról akkor beszélünk, ha alapjában véve nincs akadálya a szexuális együttlétnek, ám kioktatásból, visszaélve a nálunk lévő kontrollal, elzárkózunk partnerünk közeledése elől, sőt ennek hangot is adunk. Sokszor sajnos erre a nők rá is tesznek egy lapáttal, azzal, hogy kecsegtetik partnerüket, majd megálljt parancsolnak. Ez a lehető legrosszabb technika.

szexmegvonás

Miért büntetünk ezzel?

Minden párkapcsolatban vannak kisebb-nagyobb konfliktusok, amik bizonyos következményekkel járnak. Lehet, hogy borzasztóan megbántva érezzük magunkat, de erre nem lehet megoldás az a játszma, hogy megvonjuk az intimitást a párunktól. Ha konfliktus vagy krízis van egy pár életében, ott kiemelkedően fontos szerepe van a megfelelő kommunikációnak, meg kell tudni beszélni a történteket és közösen kell megoldást találni a felmerülő problémára, egymás érzéseinek megértésével, tiszteletben tartásával.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez egy kétélű fegyver, hiszen ha a párunk megmakacsolja magát, könnyen a saját magunk csapdájába eshetünk, és eltávolodhatunk egymástól, vagy ami még rosszabb, hosszú távon máshol keres testi örömöket. 

Persze azt nem lehet kijelenteni, hogy nevelő célzattal a szexmegvonás sosem működik, de egy okos, intelligens, párkapcsolatilag érett nőnek ez a módszer nem lehet az eszköztárában.

Győri Szilvia


szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus

Weboldal megtekintése: www.gyoriszilvia.hu

Privát üzenet küldése:

További bejegyzések »

KAPCSOLÓDÓ HOZZÁSZÓLÁSOK  Pumukli 2019-10-05 01:18
Ez sajnos nálam is megtörtént. Amikor összeházasodtunk, utána nem sokkal valami okból a feleségemnek nem volt kedve este a szexhez. Nekem lett volna. Hiába próbálkoztam. Talán fáradt volt, talán mert friss anyuka, stressz a gyerekek miatt, nem tudom. Heteken át, hónapokon át igy ment. Aztán ahogy mondani szokták, valami eltört bennem, ott legbellül. Örökre. Az első adandó alkalommal megcsaltam. Aztán a megcsalásból válás lett. Majd a gyerekek miatt újra össze jöttünk. Azota a gyerekek kirepültek a fészekből, és a kocka fordult. Most a feleségem szeretne minden éjjel valamit,de nekem nincs hozzá kedvem. A sok vita, veszekedés napközben...50+ évesek lettünk. A vágyaimban nem szerepel egy öreg 50 éves asszony, de egy fiatal csinos nőci annál inkább. Egy 50+ éves férfi már jó esetben csak pénzért kaphat ilyen szolgáltatást,de nem bánom. Én még böven benne lennék bármikor a szexben de nem egy öregasszonnyal. Kb fél évente megsajnálom és beadom derekam. Elviselem hogy éjszaka mellettem maszturbál. Egyszerüen nincs hozzá kedven velem. Nem azért mert nem szeretem,csak már nem szerepel a titkos listámom. Évtizedekig nálunk a szex annyiból állt, dugjam meg őt,. elégitsem ki, de hogy velem mi a helyet mésodlagos kérdés volt. Vagy inkább egyltalán nem is volt kérdés. Vannak nők akik számára a szex annyiból áll, hanyat fekszik, lábakat szét, és papi légy férfi. Ennyi.

  D 2017-02-23 02:24
Az írás jogos, ezzel nagyon le tudja rombolni a nő a bizalmat kettejük között. Inkább veszekedjnek, beszéljenek, vitatkozzanak, aztán békülős szex!! :) Viszont a beidézett történet nagyon amatőr kamu, teljesen életszerűtlen: "Feladtam egy hirdetést a neten" - milyen hirdetést? Férfi vagyok, jó nővel dugni akarok? Valahogy ez nem szokott bejönni a nőknek... Meg, ha a férfi nem valami milliós havi bevétellel rendelkező, vagy egyéb módon kiemelten sikeres személy, amelyet hitelesen be is tud mutatni, akkor ő is úgy jár, mint a többi férfi, akinek 100 megírt levélre lesz 5-10 randi és jobb esetben 1-2 dugás... "hamar népszerű lett a profilom" - na ez is érdekelne, mit takar. Ugyanis mi alapján lett az? A megdugott nők értékelik valahol, amiből lesz egy toplista, mint régen a lemezeladásoknál? :) Memory, te meg egy ótvaros feminista vagy, ne aggódj, téged épelméjű férfi még bottal sem akar megpiszkálni. Na jó engedek: egy-két ürítésre alkalmasnak találtathaszt, de arra ne is számíts, h egy ekkora farkat növesztett nőnemü izével egy egészséges lelkületű férfi huzamosabb ideig együtt marad.

  simple_férfi 2015-10-29 19:34
Van azért egy másik vetülete is. Ha nem akarnak a partnerek egymással szexelni, akkor vajon miért is vannak együtt? Egy nő-férfi kapcsolat alapja bárhogyan is nézzük hormonális (szexuális), hiszen a másik fél emiatt kellette fel az érdeklődésünket, nem pedig csak azért, mert tök jó vele beszélgetni. A vágy azért csökken, mert nem veszik az emberek észre, hogy a dolgok nem maguktól működnek, hanem picit tenni és kell érte, hogy működjenek. Lehet ez odafigyelés, idő, lehetőség, gyengédség. Ha már a nő "házastársi kötelességnek" érzi a szexet, akkor a kapcsolat gyakorlatilag megbukott.

  Memory 2015-09-11 21:04
Számomra hihetetlen, hogy ilyen felfogása legyen egy NŐI(!) szexuálpszichológusnak! Lux Evira 2.0-ás kiadás. Nincs olyan, hogy szexmegvonás! Ha egy nő nem akar szexelni, akkor NEM KELL szexelnie. A teste a saját tulajdona és nem a férfié, aki sokszor csak ürítőcsészének tekinti a mellette lévő nőt. Arról miért nem ír a kedves szexuálpszichológus nő, hogy miért hal meg sokszor a nők egészséges szexuális vágya a házasság, kapcsolat alatt? Milyen felfogást képvisel Ön? Pofa be nőnek, láb szét, mert a férfinak jár a szex? Akkor vagyok okos, intelligens, párkapcsolatilag érett (WTF!) nő, ha szexuálisan kiszolgálom a férfit??? Én meg azt mondom, ha egy párkapcsolat ezen múlik, akkor azt megba*ta a fene, úgy ahogy van.

Ugrás az oldal tetejére »

Untitled Document
Balázs »
  Anális szex - amiről még azok sem beszélnek akik alkalmazzák

Marianna »
  A nő illata, vagy inkább szaga? Az orális szex ötperces szabálya.

Csabi »
  Maszturbál a feleséged?

Feri »
  Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

Marko Konečný »
  Segítség! Titokban maszturbál a férjem!

HI »
  Túlsúlyos vagyok, és ez feszélyez az ágyban.


csók csábítás szerető szeretkezés szexuális élet orgazmus párkapcsolat pénisz orális szex megcsalás hímvessző udvarlás szexológus maszturbálás jó szex szex szenvedély fogamzásgátlás szexuálpszichológus csikló szenvedélyes szerelem kielégülés szerelem fogamzásgátlási módszerek szexjáték jó szerető csikló izgatása hódítás szingli hüvely

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

kérdezz-felelek


Aktuális témák

Orgazmushoz vezető út

Szexmegvonással ne büntess!

Unalmassá vált a szex a nejemmel, mit tegyek?

Változatos, újdonságokkal teli szex, feltételek nélkül!

Csikló izgatása izgalommal

Teendők szeretkezés előtt

Hüvlyszárazság jelentkezett nálam, mit tehetek?

Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

A kapuzárási pánik lehet hasznos is?

A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos fontos tudnivalók

Csók és szájszag, avagy a bedőlt randik eltitkolt okai

Az első menstruáció, azaz nemi érés lányoknál

Casanovák, akik veszélyes vírusokat terjesztenek

Vedd el másét! - azaz szerető kereső

Amikor törik a párkapcsolat mindenki sérül

Nehezen jutok el az orgazmusig, mi lehet az oka?

Szeretsz még?

Skalpvadászat, azaz szex 50 férfival

A korai magömlés tönkretehet egy párkapcsolatot?

A szexet vadászó nők a romantika gyilkosai

További szex bejegyzések »Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


A weboldal a Vénusz Centrum Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat