Odavagyok érted, csak nem vállallak fel...


Győri Szilvia     2013-07-05       0 hozzászólás Megosztás:     

Réka másfél év szingliség után megismerkedett egy intelligens, jó kiállású, talpraesett férfival, épp olyannal, amilyenre már régóta vágyott. Illetve csak majdnem…

párkapcsolat

Mindig kettesben

Rengeteg közös programot szerveztek, vacsora, teaház, mozi, kisebb kirándulások, mindemellett romantikus, összebújós esték, együtt töltött hétvégék. Tamásnál azonban itt ki is merült a kapcsolat fogalma, ugyanis kifejezetten kérte, hogy ne hozzák nyilvánosságra, hogy együtt vannak. Váltig állította, hogy szereti Rékát, de sem a barátoknak, sem a szülőknek nem mutatta be, kizárólag kettesben találkoztak. Először ezt azzal indokolta, hogy csak nem rég jött ki egy hosszú kapcsolatból, időre van szüksége, azonban a helyzet hónapok múlva sem változott, pedig érzelmileg egyre inkább közelebb kerültek egymáshoz.

Réka története nem egyedi, egyre több olyan esettel találkozok, ahol a partner nem vállalja fel nyilvánosan a kapcsolatot, pedig látszólag semmi oka rá. Hangsúlyozom: látszólag. Egy ilyen döntésnek, kérésnek mindig van oka. És ne gondoljuk, hogy ez a férfiakra jellemző, ugyanúgy előfordul a hölgyeknél is.

De vajon mi lehet a háttérben?

  1. Előfordulhat, hogy az újdonsült partnerünk még nem zárta le a volt kapcsolatát, érzelmileg még nem tudott leválni róla vagy esetleg még van némi esély a dolgok visszafordítására, vagyis ott a lehetőség az újrakezdésre. Ez leginkább azokra jellemző, akik rövid ideje erősítik a szinglik táborát.
  2. Az is elképzelhető, hogy a partnerünk nem képes elköteleződni vagy épp olyan szakaszában tart az életének, hogy aktuálisan nem is szeretne sem elköteleződni, sem felelősséget vállalni. Márpedig egy érett párkapcsolathoz ezek elengedhetetlenül fontosak.
  3. Lehet, hogy bizonyos helyzetekben remekül működtök együtt, azonban van néhány olyan tulajdonságod, ami a partnered számára egyértelművé teszi, hogy hosszú távon nem tudja elképzelni veled az életét. Például, szuper a szex, de nem látja benned a leendő gyermeke anyját vagy apját, mert esetleg nem tudsz bánni a pénzzel, nem tudod tartani a határidőket vagy épp nem tudsz olyan jól főzni. Ezeket viszont többnyire nem merik felvállalni az emberek, így mindenféle ürügyet kitalálnak ahhoz, hogy fenntartsák ezt a számukra kedvező állapotot.
  4. De azt a lehetőséget sem zárhatjuk ki, hogy van a háttérben egy harmadik személy, aki miatt titkolózni kell vagy hazugságokba bonyolódni, ami az adott félnek még mindig megéri, hiszen így egyszerre több szálat tud futtatni és mindkettőből tud töltekezni.

párkapcsolat

Legyél észnél!

Ha ebben a cipőben jársz, próbálj hideg fejjel is gondolkozni. Ne hagyd, hogy az érzelmeid sodorjanak és alárendeld magad egy olyan helyzetnek, amit valójában nem szeretnél, csak azért, hogy egy kapcsolat illúziójában élhess. Ha túl hosszú ideig nem vállal fel a partnered és nem kapsz rá elfogadható magyarázatot, amit, lássuk be, hosszú távon nehéz megindokolni, akkor érdemes a dolgok mögé nézni. Egy ilyen kapcsolat bizonyos idő elteltével rombolja az önértékelést is, hiszen azt érezzük, hogy ha megfeszülünk, akkor sem lehetünk elég jók a másik számára.

Az persze teljesen más kategória, ha a felek pontosan tudják, hogy miért nem legalizálhatják a kapcsolatukat és kölcsönösen elfogadják az ezzel járó feltételeket. Természetesen ebben az esetben is kérdéses, hogy a kompromisszumokkal járó kapcsolatot meddig lehet valóban jól működtetni.

Neked volt már olyan párod, aki nem vállalt fel?

Győri Szilvia


szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus

Weboldal megtekintése: www.gyoriszilvia.hu

Privát üzenet küldése:

További bejegyzések »

ÚJ HOZZÁSZÓLÁS

* Név:


* Hozzászólás:


* Ellenőrző kód:
Ugrás az oldal tetejére »

Untitled Document
iuiab »
  Segítség! Titokban maszturbál a férjem!

Jozef »
  A nő illata, vagy inkább szaga? Az orális szex ötperces szabálya.

Zsolt »
  Maszturbál a feleséged?


csók csábítás szerető szexuális élet szeretkezés orgazmus párkapcsolat pénisz orális szex megcsalás hímvessző udvarlás maszturbálás jó szex szexológus fogamzásgátlás szexuálpszichológus csikló szenvedélyes szerelem kielégülés szex szenvedély fogamzásgátlási módszerek szexjáték jó szerető csikló izgatása hódítás szingli hüvely rusz edit

Összes cimke megjelenítése/elrejtése »

kérdezz-felelek


Aktuális témák

Orgazmushoz vezető út

Szexmegvonással ne büntess!

Unalmassá vált a szex a nejemmel, mit tegyek?

Változatos, újdonságokkal teli szex, feltételek nélkül!

Csikló izgatása izgalommal

Teendők szeretkezés előtt

Hüvlyszárazság jelentkezett nálam, mit tehetek?

Maszturbál a férjem, rosszul érzem magam emiatt...

A kapuzárási pánik lehet hasznos is?

A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatos fontos tudnivalók

Csók és szájszag, avagy a bedőlt randik eltitkolt okai

Az első menstruáció, azaz nemi érés lányoknál

Casanovák, akik veszélyes vírusokat terjesztenek

Vedd el másét! - azaz szerető kereső

Amikor törik a párkapcsolat mindenki sérül

Nehezen jutok el az orgazmusig, mi lehet az oka?

Szeretsz még?

Skalpvadászat, azaz szex 50 férfival

A korai magömlés tönkretehet egy párkapcsolatot?

A szexet vadászó nők a romantika gyilkosai

További szex bejegyzések »Csatlakozz hozzánk Te is:

Facebook   YouTube  YouTube  RSS


A weboldal a Vénusz Centrum Kft tulajdona. © Minden jog fenntartva. Adatvédelmi Nyilatkozat | Kapcsolat